VRHUNSKA KVALITETA

Dental Implant Center Župa centar je suvremene stomatologije.

 

VRHUNSKA USLUGA

Naš zadatak je pružiti Vam kompletnu i vrhunsku stomatološku uslugu.

 

PRISTUPAČNE CIJENE

Naša cjenovna politika jest da budemo cjenovno pristupačni što većem krugu ljudi.

Dentalni implantati

'Doktore, trebam zub, ali da izgleda kao pravi'

Nikad u povijesti stomatologija nije uspjela tako vjerno imitirati prirodan zub kao razvojem dentalnih implantata. Oni su najbliži prirodnim zubima, i estetski i funkcionalno.

Nijedna druga grana stomatologije ne može tako kvalitetno i brzo sanirati djelomičnu ili potpunu bezubost.

ZUBNI IMPLANTATI su mali titanijski vijci koji se ugrađuju u kost gornje i/ili donje vilice. Nisu vidljivi i imaju ulogu korijena zuba. Služe kao nosač protetske krunice, mosta ili proteze (vidljivi dio zuba). Pošto su izrađeni od najčistijeg titana u potpunosti su biokompaktibilni (lako se sjedinjuju s tjelesnim tkivom) i organizam ih prihvaća u 97 –  99% slučajeva sto ih čini jednim od najsigurnijih zahvata u stomatologiji. Za razliku od klasičnih mostova ili proteza, zubni implantati se smještaju u čeljusnu kost te se u cijelosti  integriraju postajući dio nje. To ne samo da osigurava iznimnu stabilnost, već i prevenira gubitak kosti te oronulost lica tipičnu za starije osobe.

PREDNOSTI

Dentalni implantati postavljaju se na mjesto gdje je bio korijen izgubljenog zuba, bez utjecaja na zdrave zube. Također, sprečavaju i to da se zdravi okolni zubi pomiču kad na mjestu izgubljenog zuba ostane prazan prostor. Mobilne zubne proteze spadaju, žuljaju, ali dentalni implantati su osmišljeni da funkcioniraju kao prirodni zubi.  Dentalni implantat održava kost zdravom na način da stimulira njezin rast sprječavajući njeno propadanje u starijoj životnoj dobi. Na taj način prevenirate oronulost donje i srednje trećine lica, što je vrlo često tipičan izgled donje polovice lica starijih osoba. Ugradnjom dentalnih implantata vaši zubi postaju fiksni i više nećete morati stavljati ruku na usta prilikom smijanja i strahovati od spadanja mobilne proteze. Pomoću dentalnih implantata rješavate se fufljanja te nerazgovjetnog govora koji se javlja nakon gubitka zubi. Također  opet ćete moći uživati i u krutoj  hrani jer implantati osiguravaju jaku stabilnost vašim zubima i mogu podnjeti velike žvačne sile. Dobro sažvakana hrana više vam neće stvarati probavne smetnje (nadutost, žgaravicu…) Osim cjeloživotnog rješenja, velike prednosti dentalnih implantata jesu i praktičnost ugradnje i praktičnost održavanja. Ugradnja traje svega desetak minuta i u potpunosti je bezbolna, a održavaju se kao i prirodni zubi.

DOBNA GRANICA

Za ugradnju dentalnih implantata kandidati mogu biti sve osobe s nedostatkom jednog zuba, više zuba i potpunim nedostatkom zuba. Za donju granicu bitno je da je završio pubertet (razvoj kostiju lica i zuba), a gornja granica nije bitna. Ono što jest bitno je dobra analiza vaše kosti koja uvjetuje odabir odgovarajućih dentalnih implantata kako biste imali najidealnije rješenje za vaš slučaj.